MENU

dag 10 Zion National park

0
2728
0

Wederom vroeg op vandaag. Dit keer om wat wandelingen te maken in Zion. Omdat het hier zo warm is, met uitschieters van 107F (43C), beginnen we vroeg.

We starten vanaf het Visitor Center, daar nemen we de shuttlebus. In Zion mag je na een bepaald punt niet meer met de auto komen. Meerdere mensen hebben het idee om vroeg te beginnen want er staat een aardige wachtrij. Na een kwartiertje zitten we in de bus, uitleg over het park klinkt uit de luidsprekers. Bij halte 5 stappen we uit de bus om de Lower, Middle en Upper Emerald pool trail te wandelen. Totaal 3.1 mile met een hoogteverschil van 419 ft.

Het begin van deze wandeling is goed te doen. De Lower pool is erg leuk omdat je achter twee watervallen loopt. Heerlijk verkoelend, de kinderen vinden ’t magisch!

image

 

 

Daarna volgt de reis naar de Middle pool. Deze is iets moeilijker en er moet geklauterd worden. Hier worden we nog even verrast door een ratelslang. Dat was wel spannend voor Boris alias Freek, gelukkig liep Sander ver voorop, die heeft ’t niet zo op met slangen :). Vanuit hier hebben we zicht op bergen die mooie namen hebben als Red Arch Mountain, Lady Mountain en Mount Majestic.

image

De Middle pool heeft echt wat weg van een poel. Verscholen achter stenen en takken, ligt hij er mooi  bij met zijn jade groene kleur. In het stroompje liggen honderden dikkopjes, als dit allemaal kikkers worden…wat een kabaal zal dat zijn!

image

De Upper pool ligt nog wat verder en die hebben alleen Sander en stoere Bella gedaan.

Helaas is het geen loop, dus gaan we dezelfde weg weer terug. Beneden hebben we even afgekoeld met veel water, wat is het hier warm. We hoppen weer fris de shuttle bus op en rijden naar de laatste busstop, nummer 9. Daar maken we onze tweede wandeling.

image

De Riversidewalk is 1.5 mile en heeft maar weinig hoogtemeters, 57 ft. Dit is een makkelijke wandeling die langs de Virgin river loopt. Aan andere kant staan enorme rood bruine bergen, waar hanging Gardens te zien zijn.

image

 

De wandeling eindigt bij de Narrows en die moeten wij natuurlijk ook doen, althans een stukje. De gorge is 16 Miles lang, wij doen er maar 1. Je wandelt met een stok door het water. Het is zo tof om te doen, we kunnen gewoon niet stoppen. Boris en Isabella genieten volop. In het koele water, in de schaduw, afgeleid door watervallen en hanging Gardens lopen we steeds verder. Totdat het te diep wordt voor Boris. We gaan terug om langs ‘t water nog wat te lunchen en onze schoenen te legen.

Al soppend, maar met heerlijke koele voeten lopen we terug naar de bus. Al zittend vergapen we ons nog aan dit mooie park. Wat fijn dat we hier zijn.

image

Bij thuiskomt worden de schoenen te drogen gezet en nemen we een verfrissende duik in het zwembad.

Vanavond eten we een grote burger, dat hebben we wel verdiend!

image

 

Sorry, the comment form is closed at this time.