MENU

dag 4 Yosemite East entrance & Tioga pass

0
2583
0

Om niet dezelfde weg als gisteren te rijden, hebben we iets buiten om gereden om via El Portal het park binnen te komen. En ik moet zeggen, dat was geen verkeerde keuze.

Deze route komt door het leuke dorpje Mariposa, waarna je via een lange weg met veel groen en watervalletjes uit komt bij de East entrance. Na een tunneltje komt een bizar landschap van bergen, bomen en afgefikte boomstammen. Heel indrukwekkend.

Onze eerste stop is bij Olmsted Point. Het ziet er uit als een soort maanlandschap, witte rotsen met een paar bomen, heel surrealistisch. Het mooie aan dit punt is, is dat je hetzelfde ziet als bij Glacier Point en dat is de Half Dome, maar dan vanaf de andere kant, de platte kant dus.

image

Olmsted Point

Onze volgende stop is voor de lunch, we hebben al een heel eind gereden en daar zijn we wel aan toe. Dit doen we aan het schitterende Lake Tanaya. In het zonnetje genieten we van een uitgebreide lunch en zien we de kindjes in het water spelen van een helder bergmeer. We zitten op bijna 9000ft (bijna 4000 meter). Daardoor is het heerlijk aangenaam.

image

Tenaya lake

Voordat we de echte Tiogapass gaan rijden, komen we eerst nog door de Tuolumne Meadows, een schitterende alpenweide. Deze weide is groot, vlak, groen en heel anders dan die kale rotsen. De besneeuwde rotsen van de Tioaga pas zijn goed zichtbaar. Heel mooi, maar we besluiten toch om de pas niet op te gaan. We zijn al meer dan een halve dag onderweg, verder gaan en dan die rit weer terug, lijkt ons niet verstandig. Dus keren we om en genieten van alle mooie uitzichten.

image

Tuolumne Meadows

 

Op de weg terug zagen we nog één keer El Capitain en de Half Dome samen. Een mooie afsluiting van de dag.

Yosemite &  hotel review

Yosemite is een immens groot park waar ik wel 2 weken zou kunnen blijven. Er is zoveel te zien, te doen, te wandelen. Ik zou het nog wel eens bij het avondlicht willen zien, sterren tellen in het donker. Monolake en Bodie willen zien. Kortom ik ben nog niet klaar.

Ik vond de West entrance leuker dan de South. Rustiger, afwisselender, lieflijker. Maar minder ‘impressive’ als de zuidzijde. Voor wat betreft het plaatsje waar we verbleven, Oakhurst, dat was leuk, maar niet bijzonder. Het dorp Mariposa zag er leuker uit (maar daar konden wij helaas geen accomodatie vinden).

Het hotel, Best Western Plus Yosemite Gateway Inn, was opgezet als een soort vakantiepark. De kamers waren ruim en schoon, met een lekker balkon. Het zwembadje was klein, maar fijn.

Morgen verhuizen we naar Three Rivers en bekijken we Seqoia NP.

COMMENTS: 0
  1. juli 17, 2016 by Sylvia

    Wat leuk om jullie belevenissen te lezen. En wat is het daar mooi.

  2. juli 18, 2016 by Mari en Inge

    Wat een prachtige foto’s, dat is echt genieten. Mijn broer met zn gezin zitten nu ook in Yorbije. Veel plezier

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sorry, the comment form is closed at this time.