MENU

dag 5 Sequoia NP aka bearday

0
2628
0

Vandaag hebben we een pittig programma af te werken, maar al snel komen we er achter dat na een dikke file achter een heftig ongeluk en wat kwijtraakacties in het Sequoia park zelf, we nog maar beperkte tijd hebben op dit schitterende park te bewonderen.

Want dat kan ik na een dag toeren door dit park wel zeggen. Ik durf bijna wel te zeggen mooier dan Yosemite NP. Maar laat ik bij het begin beginnen. We wilde beide delen doen, zowel Kings canyon als Sequoia NP. Maar dat hebben we ingekort door alleen naar de Sequoia bomen te gaan kijken.

image

Sequoia trees

De route door  door het park is sprookjesachtig, heel groen, met af en toe een plukje Sequoia bomen. De kleine variant van deze boom is al ‘impressive’, maar de echte KING is uiteraard de Sherman tree. Een leuk parkje is hier omheen gelegd waar nog meer van dit soort joekels staan. Een dennenappel van dit soort bomen is zo groot als schoenmaat 43.

Maar voordat we naar dit park liepen, gebeurde er iets bijzonders. Een stel fluisterde tegen ons, ‘Look overthere, a bear’ een wat?!?! Ja echt, er scharrelde daar echt een heuse zwarte beer, zo dichtbij, zo bijzonder. Boris, onze Freek, stond adembenemend te kijken met zijn hand voor zijn mond. De beer omarmde een Sequoia en met een klap van zijn poot, haalde hij wat schors weg. Die poot wil je niet tegen je aan hebben. Op zijn dooie akkertje liep hij weer weg, hij had er geen probleem mee dat inmiddels een hand vol mensen naar hem stond te kijken. Wij waren onder de indruk en bleven nog lang nagenieten.

image

Foto is van camera, dus beetje vaag 😉

Na dit avontuur zijn we gaan avondeten/ picknicken in het park zelf. In een heerlijk avondzonnetje hebben we op een idyllische plek gegeten. Heerlijke bagels, fruit, zoetigheden, wat wil je nog meer. We waren niet de enige, er waren een aantal stellen die ook gebruik maakte van de BBQ’s, die daar standaard staan. Bijzonder hoor.

image

De pas met heel veel haarspeldbochten

De weg naar Three River was adembenemend. Omdat de zon laag stond, was de hele vallei oranje gekleurd en kwam het ene naar het andere mooie plaatje na iedere haarspeldbocht. Onbeschrijfelijk mooi.

Three Rivers, was niet heel bijzonder, het was een lang uitgerekt dorp. Een prima uitvalsbasis na zo intensieve dag.

 

COMMENTS: 0
  1. juli 18, 2016 by Rudi Brouwer

    Jullie maken nogal wat mee, indrukwekkend hoor! Veel plezier nog.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sorry, the comment form is closed at this time.