MENU

dag 3 Yosemite South entrance

0
2613
0

Vanmorgen vroeg vertrokken om via de South entrance Yosemite te verkennen.

Na een hele mooie bochtige weg komen we aan bij de ingang van het park. Hier hebben we direct een kaart gekocht die ons toegang geeft tot alle National parken. Onze eerste rit gaat over Glacier Point Road. Hier zijn een aantal stops die we willen zien. De eerste is Washburn Point, dit is een rustigere spot dan Glacier Point en hier kun je Half Dome en de Yosemite falls schitterend zien. Half Dome is magisch, het lijkt wel een grote aap die van de zon aan het gEmiraten is. Ik bleef foto’s maken met mijn nieuwe camera (topding!).

De volgende stop is Glacier Point, dit is een veel grotere stop waar het ook meteen veel drukker is. Vanuit hier kun je een mooie wandeling maken, daar hebben wij helaas te weinig tijd voor. Ook hier zie je Half Dome en de Yosemite falls goed. Maar als extraatje heb je hier ook een heel mooi zicht op het dal, je bent hier op 6000ft, dus vanaf hier zien we alle punten waar we straks langs gaan rijden.

image

Half Dome

Na Glacier Point rijden we dezelfde weg terug en gaan door naar het dal. Onze eerste stop is Breidalveil Fall. Een overweldigende waterval die naar beneden klettert, ondanks dat de hoeveelheid water toch echt veel minder is dan in het voorjaar. Alle Amerikanen klimmen als zotte aapjes naar boven, waarom zoveel riskeren, het was er erg slippery. Wij hebben een beetje gepooitjebraait zoals Boris dit noemt. Het is heerlijk koel met een temperatuur van zo 36 graden.

image

Bridalveil Fall

Yosemite village is druk, dan zie je pas hoeveel menen er in het park zijn. Hier zijn we in het museum geweest waar we uitleg kregen over Yosemite. Daarna nog een rondje gemaakt wat meer informatie gaf over de indianen.

Hierna weer verder, we wilde naar huis, mmaar we vonden het toch erg leuk om de Yosemite Falls van ‘dichtbij’ te zien. Ook hier weer klauterende Amerikanen, wij hebben wat afstand gehouden en toch nog schitterend de Falls kunnen bekijken.

image.jpeg

Yosemite Falls

Terug naar huis was eigenlijk net even te lang, Boris zit nog steeds niet in het ritme. Viel in slaap en is niet meer wakker geweest tot de volgende ochtend.

Morgen deel 2 van Yosemite.

Facts

Rondje Yosemite zuidzijde: 206 km

Weer geen wolkje aan de lucht, lekker warm, 36 grd

 

 

 

 

COMMENTS: 0
  1. juli 16, 2016 by Ronika

    Leuk om ‘op afstand’ mee te mogen met jullie bijzondere reis! Enjoy X

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sorry, the comment form is closed at this time.