MENU

dag 28 San Francisco

0
3110
0

Om zoveel mogelijk van de dag te kunnen genieten, vertrekken we om 8 uur op de fiets naar Starbucks voor een ontbijt en de kabeltram.

Als we dit later op de dag zouden doen, kunnen de wachtrijen oplopen tot 3 uur! En wat is dit leuk om te doen, niet alleen het in de tram zitten is leuk, maar je ziet ook van alles. Nobb Hill, financial district, alles gebouwd op de schuine, aardbeving gevoelige grond. Per dag zijn er 15 ‘aardbevinkjes’. Deze voel je niet, maar maken wel wegen kapot. Daarom zie je door de hele stad werklui de straat repareren.

image

We lopen terug, bergje af, bergje op. Het is zo leuk om hier te wandelen en heel relaxed met kinderen. We lopen langs Crookedest Street. Dit is een klein stukje weg met een paar haarspeldbochten. Je kunt hem niet heel goed fotograferen. Maar het is erg leuk om de auto’s er vanaf zien te rijden.

image

Terug bij de fietsen rijden we langs het strandje. Even de voetjes verkoelen. Het water is hier ijskoud en niet echt geschikt om lekker te gaan zwemmen. We halen de kaartjes op voor de hop on hop off bus. Eigenlijk hadden we deze niet hoeven kopen. Zonder hadden we het ook prima afgekund. Maar goed, we nemen de blauwe lijn.

Het is wel leuk, op deze manier krijg je wat extra informatie over de stad. Als we langs de Golden Gate rijden (die weer in de zon ligt), vertellen ze ons dat deze brug aan tol elke dag $660.000,- ophaalt. Had ik maar 1% aandelen in deze brug 😉

We rijden langs het golden gate park, wat een stuk verder ligt trouwens. Dit ziet er erg leuk uit. Ook rijden we door de hippie buurt, Heel relaxed daar, maar vanwege de tijd rijden we door naar het punt waar we de Painted Ladies kunnen bewonderen.
Omdat ik daar wat leuke adresjes had gespot, gaan we eerst wat boetiekjes in en lekker eten. Het is hier heel hip en relaxed. Fijne buurt met kids.

En dan nu de painted ladies, oftewel het huis van Full house, wat Bella kijkt op Netflix. Tot onze teleurstelling ligt het park er brak bij met een hek eromheen. Dat wordt daar dus niet relaxed in het gras liggen. We nemen met wat gehannes over het hek heen een foto, zo zie je toch nog de mooie huizen en de stad op de achtergrond.
We zien onderweg trouwens ook hele mooie huizen, maar die mogen zich niet de painted ladies noemen. Een Victoriaans huis heet pas zo als hij in meer dan 4 verschillende kleuren is geverfd.

image

We pakken de blauwe lijn weer op naar het beginpunt. Daar willen we de rode lijn doen, maar die stopt om 16:45…dat is echt waar voor je geld 😁

Geeft niets, we lopen naar Baked bear, die had ik als tip gekregen maar ook heel vaak op instagram voorbij zien komen. Een ijsje tussen cookies in. Je kiest 2 cookies en een ijsje. Dat is heel moeilijk kiezen kan ik je zeggen. Als zoveel dingen in Amerika is dit weer groot….dus opkrijgen….hij is wel heeeel lekker.

We rijden/hangen nog een klein stukje mee met het kabelbaantje, Boris vindt dit geweldig! Het lijkt wel een achtbaan.

image.jpeg

Dan naar Ghirardelli Square, ook als tip gekregen. Dit is de oude chocoladefabriek. Dit wordt nog steeds verkocht, maar er zitten ook allemaal restaurantjes en barretjes. En, heel veel toeristische winkels! We zien niet echt iets leuks om te eten, dus nemen we een wijntje en genieten van de laatste zonnestralen. Wat boffen we toch met het weer!

image

Als laatste bekijken we nog The Cannery Anchorage. Een inblikfabriek van Delmonte. Ziet er onwijs tof uit. Ook hier heel veel eettentjes en barretjes.
Al shoppend naar een lelijke pet lopen we terug naar het hotel voor de stepjes. We willen weer eten waar we gisteren waren, we waren nog niet klaar met de kaart 😉 Maar dat is wel een klein half uurtje lopen, dan zijn de stepjes heel handig om de vaart erin te houden.

image

We eten weer heerlijk en willen eigenlijk niet weg….maar helaas, we moeten echt terug naar het hotel. We zien op de terugweg weer die mooie sikkelmaan, elke keer als ik weer zo maan zie, denk ik aan deze vakantie. Wat een geweldig avontuur!

Sorry, the comment form is closed at this time.