MENU

dag 25 Pacific Highway 1

0
3310
0

Om 7 uur zitten we al in de auto om zoveel mogelijk file te ontwijken bij LA. Daarna gaan we de kustweg rijden, we eindigen in Salinas. Een lange rijdag dus voor de boeg.

Gelukkig is de file rond LA niet zo erg als gisteren en binnen 2 uur zijn we voorbij LA. Hierna rijden we nog eerst een stukje highway 5, als we nu al de 1 zouden nemen, hadden we er 2 dagen de tijd voor moeten nemen.

Zodra we de Pacific Highway op rijden veranderd het landschap. Bergen, zee en hele bijzondere luchten. Wat ook meteen opvalt is dat het een stuk koeler wordt. Het is dan ook een trui aantrekken bij onze eerste stop. Een schitterende pier met overal mooi uitzicht. En een wier! Het lijken wel lianen.

image

image

De volgende stop is net iets boven San Simeon. Hier leven de Zeeolifanten. Het is een hele kolonie die vanwege de beschutte plek en de hoeveelheid voedsel in het water een soort Zeeolifanten walhalla hebben gecreëerd. Ze liggen een beetje in het zand. Gooien wat zand op hun lichaam of zijn aan het bekvechten over een goed plekje. In zee zijn ze aan het spelen, of is het vechten? We kunnen het niet zo goed ontdekken. En stinken dat het daar doet!

Inmiddels is het tijd om te lunchen, na een tijdje rijden komen we Ragged point Inn tegen. Dit schitterend aangelegde park heeft een paar kamers en je kunt er eten. Je zelf meegenomen picknick of gewoon in het restaurant. De kids kunnen heerlijk spelen op het grasveld en ik heb even rondgelopen om wat mooie foto’s te maken van de kustlijn, het is hier zo mooi. Na de lekkerste uienringen ooit gegeten gaan we verder.

Vanaf hier veranderd de lucht, er komen wat wolken. Dit veranderd ook de kleur van de zee, bijna mysterieus wordt hij. We stappen af en toe uit voor het maken van een foto.

Er is ook nog een stop waar we naar een waterval kunnen lopen die in zee uitkomt. Julia Peiffer Burns State Park. Maar door de enorme branden hier, mogen mensen geen parken in. Gelukkig kunnen we nog wel zien hoe hoe de zoete rivier naar beneden klettert de zee in.

image

Uiteindelijk komen we in het toch wel toeristische dorp Monterey. Hier kopen we kaartjes voor morgen, walvissen kijken.
De per is hier erg vermakelijk, overal vistentjes en souvenirs.

image

We vervolgen onze reis naar Salinas. Een miet al te jofel hotel, een Super 8, maar het is schoon en netjes ingericht. We zijn best moe, maar willen toch nog eten voordat we gaan slapen. Applebees dit keer (iets anders ‘leuks’ was niet te vinden). Heerlijke Tequila en salade op. Dat wordt heerlijk slapen vanavond!

Sorry, the comment form is closed at this time.