MENU

dag 16 Grand Canyon

0
2648
0

Vandaag willen we vroeg vertrekken. Het is namelijk 1,5 uur rijden naar Grand Canyon en we willen graag voor de grote drukte in het park zijn.

Dit hotel heeft geen ontbijt, dus besluiten we het in de supermarkt te kopen, samen met een lunch voor vanmiddag. De broodjes eten we in de auto, dat scheelt weer wat tijd.

We rijden richting de South entrance, de weg er naar toe is niet heel bijzonder. Om half 10 rijden we het park binnen.

Bij het Visitor centre kunnen de kids allemaal leuke dingen bekijken. We kijken ook een korte film over de Grand Canyon, zo krijgen de kids een goed beeld van dit enorme park.

image

We beginnen met een wandeling, de Mather Point trail. Een gemakkelijke wandeling over mooie paden. Hier zien we de eerste keer de Grand Canyon. Ik kan het eigenlijk niet bevatten, het is zo enorm, waar moet ik kijken, wat zie ik? Ik blijk de Garden Creek, Bright Angel Creek en delen van de Bright Angel en South Kaibab Bergen te zien. Het is ongelofelijk indrukwekkend en ik ben er stil van.

image

Aan het einde van de wandeling nemen we de shuttle bus terug en zoeken een picknickplaats. Eentje in de schaduw, het is zo warm! 🔥☀️
Na de lunch kunnen we er weer even tegenaan.

We nemen de shuttlebus naar Grand Canyon village. Hier zijn ook weer schitterende vergezichten over de Canyon. Er staat ook een ‘indiaan’ muziek te maken. De kids kijken aandachtig en vinden het prachtig 😊

image

Aan het einde van het dorpje nemen we weer een shuttlebus, dit keer naar het volgende deel van de Canyon. We ‘hoppen’ af en op en zien weer een aantal andere delen van de Canyon. Op het einde van de ‘rim’ zien we eindelijk ook de Colorado river razen. 12 Foot hoog zijn de golven, das best hoog!

image

We willen eigenlijk nog een wandeling maken, maar het is zo ontzettend warm, het lijkt geen goed idee. Dus eten we ijsjes en rijden we langzaam terug naar het Visitor centre. Onderweg zien we nog 5 ‘Elks’, een hele elanden familie.

We moeten nog een uurtje overbruggen totdat de zonsondergang begint. Daarom drinken we koffie en bekijken nog wat dingen bij het Visitor centre.

image

En dan is het eindelijk zo ver, de Sunset. Het is magisch!

image

De kids fotograferen er op los. De bergen verkleuren van groen bruin naar rood, oranje, roze, blauw, paars totdat de zon onder is en er alleen nog maar een soort oase is van bergen. Zucht….ik heb geen woorden meer.

image

Review Flagstaff & Grand Canyon

Het hotel, Days hotel, was voor ons een cut down on budget hotel. En voor dat geld was het prima. Het was een stuk kleiner, schoon (al was t beddengoed wel heel oud 😁) en we hadden een klein terrasje. Het zwembad vonden de kids het minst van alle zwembaden, waarschijnlijk omdat het binnen was.

Flagstaff is onwijs leuk, heeft een leuk historisch deel waar wij helaas niet naar toen zijn geweest.

Grand Canyon is immens. Ik kon het zelf niet bevatten, het was gewoon te groot. Het is schitterend, maar staat voor mij niet op nummer 1. Dit heeft, denk ik, te maken dat er niet heel veel te doen is. Ik kan mij voorstellen als je een hike naar beneden maakt, je begrijpt hoe Grand Canyon er van dichtbij uit ziet. Maar daar moet je langer voor in het gebied zijn. De zonsondergang staat wel hoog op de lijst, die was magisch!

image

 

Sorry, the comment form is closed at this time.