MENU

dag 18 on Route 66 again & Joshua tree NP

0
2686
0

Vandaag hebben we een wat langere rijdag voor de boeg. We rijden eerst naar Oatman, om nu wel het ‘echte’ Route 66 gevoel te krijgen. Ook gaan we Joshua trees bekijken. Eindbestemming is San Clemente aan de kust.

Na een ontbijt en een inpaksessie zitten we vroeg in de auto. We rijden Route 66 op en komen in een desolaat gebied met een aantal huizen. Er zijn veel waarschuwingen voor floods, het hele gebied kan hier rivier worden en is dit deel onbereikbaar. Bizar land is het toch, want de temperatuur is nu al 102F.

image

De weg wordt steeds mooier en de haarspeldbochten worden steeds scherper en hoger. We komen langs een oude benzinepomp die is opgeknapt en oude auto’s. De weg lijkt in zijn geheel wel op een museum. We stappen even uit en hopen nog een roadrunner (miepmiep) te zien, maar helaas.

image

Na een uurtje zijn we in Oatman en daar krijg je het echte Western gevoel. Oude huizen met saloondeuren, ezeltjes lopen door de straat en het is er bloedheet. Totaal niet toeristisch hoor 😂😂, maar ontzettend leuk voor de kids. Blij dat we zijn omgereden.

We rijden verder, zien een echt oude Tout 66 sign, tanken en gaan dan aan de saaie weg van 2 uur lang beginnen.

image

Er is hier helemaal niets! Is ook bijzonder hoor. We arriveren in Joshua Tree National Park.
Het is inmiddels enorm warm, 117F. In het park zoeken we een schaduw plek om te picknicken. Dit doen we bij splitrock, schitterend. Glad gevormde stenen met heel veel Joshua Tree’s. Zo gaaf.

image

We rijden door het park en af en toe stap ik uit voor wat foto’s. Het enige wat je hier ziet zijn de Joshua Trees, geen andere cactussen, had ik wel gehoopt eigenlijk.

Na een uur zijn we uit het park en begint de laatste 2,5 uur van de rit. Het is een hele omschakeling, van desolaat gebied naar 8 baans snelweg!!! Raar land is het toch 😊

Rond 6 uur arriveren we bij ons huis voor de komende week. Het is een echt Amerikaans zomerverblijf. Alles is hier groot, je voelt je er meteen thuis. We zitten heerlijk in de tuin met een borrel. Even afkoelen, het is hier maar 85F. Heerlijk!

image

Ik doe nog wat boodschappen en om 10 uur zitten we aan een heerlijke maaltijd in de tuin. Wat is het hier fijn! En dat dan een hele week!

Sorry, the comment form is closed at this time.