MENU

dag 14 Monument Valley

0
2614
0

We zitten al weer op de helft van de vakantie. Wat gaat de tijd snel! We blikken elke dag even terug, zodat we niets vergeten, we hebben al zoveel gedaan.

En vandaag gaan we weer wat doen. We hebben geen haast, om half 10 vertrekken we naar Monument Valley. We rijden eerst langs de lelijke kolencentrale en elektriciteitsmasten. Wat een lelijk stuk van Amerika. Page is het enige dorpje in de omgeving, daarom heen heb je helemaal niets, alleen maar Indianen reservaat, de Navajo’s.

Twee uur later veranderd het landschap en zien we Mesa’s, Buttes en Spires. De grond is hier roodbruin en alles is zand, een echte woestijn dus. Hoe dichter we bij de ingang komen hoe indrukwekkender. We dachten dat het leuk was om alleen ‘het Western plaatje’ te zien, maar het is allemaal mooi. We blijven nog even.

image

De rotsformaties in Monument Valley worden door erosie gevormd. De grote rotsen die plat aan de bovenkant zijn worden Mesa genoemd.

image

De kleinere versie wordt een Butte (Bee-ute) genoemd en zie je aan het begin van het park.

image

De hele smalle versie is het meest aangetast en heet een Spire.

image

Three sisters

Wij rijden een halve route over de onverharde weg en zien alle rotsformaties. Door de mooie wolken levert dit mooie plaatsjes op. We worden nog verrast door een kleine zandstorm die als een kleine tornado over de parkeerplaats raast, heel bijzonder.

image

Nadat we genoeg foto’s hebben genomen, gaan we weer terug naar het hotel. We zien nog een paar van die zandstormpjes, in de Middle of nowhere.

image

We zwemmen nog wat en de auto wordt schoongemaakt. Die is roodbruin van de onverharde wegen.

Vanavond eten we met live muziek. Pulled pork, ribs & beer aan lange eettafels. Wat een leuke avond is dit, genoten!

image.jpeg

Review hotel & Page

Het hotel, Days Inn, was prima. Een minder hotel als de meeste andere, maar het was schoon en de service prima. Er was een lekker zwembadje. De prijzen voor de kamers zijn hier wel belachelijk hoog.
Page vond ik persoonlijk niet leuk. Er is echt niets leuks te doen in het plaatsje, met uitzondering het leuke restaurant Big John’s Texas BBQ.
Vanuit hier kun je wel makkelijk Horseshoe Bend, Antelope en Monument Valley. Op de kaart zag ik geen andere grote plaatsen, dus ik vrees dat je wel naar Page moet 😊

Sorry, the comment form is closed at this time.