MENU

Havenbedrijf Rotterdam

3519
4

Klant: Havenbedrijf Rotterdam

HaMIS (applicatie voor divisie Havenmeester)

HaMIS (Havenmeester Management Informatie Systeem) is een nieuw informatiesysteem voor de begeleiding van het scheepvaartverkeer in de Rotterdamse haven. HaMIS wordt met de Agile ontwikkelmethode Scrum gebouwd. De nieuwe applicatie moet gebruiksvriendelijk, goed doordacht en vooral de werkdruk verminderen onder de medewerkers.

Om op zo’n wens antwoord te geven wordt deze applicatie samen met de gebruikers ontwikkeld. Dit gebeurd in een Agile omgeving waarbij 5 teams continu nieuwe stukjes van de applicatie ontwikkelen. Maar ook ontwikkelde stukken verbeteren en aanpassen.

Ik ben vertegenwoordiger van de gebruiker en zorg dat hun vraag vertaald wordt in stories en een interactie ontwerp. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de User Interface en voor een aantal business vragen ben in de Product Owner. Dit laatste past perfect in combinatie met wat ik al deed, de gebruikers vertegenwoordigen.

Dit project is een perfect voorbeeld dat User Experience en Agile goed samen kunnen gaan. Elke week is er een gebruikersoverleg en elke 2 weken wordt er een stukje functionaliteit opgeleverd. De functionaliteit kan meteen getest worden met de gebruiker en worden aangepast daar waar nodig.

Een mooiere werkomgeving voor een Interactie ontwerpen is er niet!

Eind oktober 2011 heeft dit project het hoogste vijf sterren TÜViT-certificaat gekregen voor het informatiesysteem HaMIS, versie 1.30.0. Vijf TÜViT-sterren wil zeggen dat het informatiesysteem kwalitatief goed in elkaar steekt en daardoor softwaretechnisch goed onderhoudbaar en aanpasbaar is. Daar ben ik wel heel trots op [bron: automatiseringgids.nl]

Project: Applicatie

Service: UX ontwerper, UI Designer, Agile ontwerper, Change manager & Product owner